Antricot de porc umplut (impănat) cu carnacior oltenesc
PrinteazaAntricot de porc umplut (impănat) cu carnacior oltenesc
Ingrediente:
- 1 şi 1/2 kg antricot de porc
- 1/2 kg cârnăciori olteneşti
- 1 pahar supă de carne
- 1 pahar vin alb
- 1 ceapă, condimente (usturoi, foi de dafin, cimbru, piper)
- pastă de ardei
- ulei sau untură
Mod de preparare:
Antricot de porc umplut (impănat) cu carnacior oltenesc: Antricotul îl împărţi în două, cu o lingură de lemn (folosesc coada) perforezi carnea şi introduci cârnăciorul (faci 2 orificii). Il ungi cu grăsime, presari piper, condimente şi pastă de ardei.
Il pui în tavă, adaugi puţină supă de carne, 1 pahar cu vin alb, 1 ceapă potrivită (tăiată în bucăţi mai mari), usturoi, foi de dafin, cimbru. îl dai la cuptor pentru 1 oră şi din când în când mai stropeşti carnea cu sosul din tavă.
Când e gata, îl dai la rece şi, aşa rece, îl tai felii potrivite. Arată foarte bine şi e foarte gustos. Garnitura potrivită este cea de cartofi natur cu verdeaţă.
Pofta bună!