Supă de Cocoș cu Legume: Rețeta Tradițională pentru O Masă Sănătoasă – este un preparat tradițional românesc, cunoscut pentru gustul său bogat și proprietățile sale nutritive. Această rețetă este perfectă pentru zilele reci de iarnă sau pentru momentele în care aveți nevoie de o masă reconfortantă și hrănitoare. Supa de cocoș nu este doar delicioasă, […]
Antricot de vită cu cartofi cu rozmarin si usturoi
PrinteazaAntricot de vită cu cartofi cu rozmarin si usturoi din: cartofi, usturoi, coaja si zeama de lamaie, rozmarin, ulei de masline, antricot de vita si ulei de masline extravirgin.
Ingrediente:
- cartofi la cuptor cu rozmarin
- 3 căţei de usturoi, cu coajă
- coaja rasă şi zeama de la o lămâie
- o legătură mică de rozmarin proaspăt (legată)
- ulei de măsline
- un antricot de vită de circa 1,2 kg, de preferinţă ecologic
- ulei de măsline extravirgin cu aromă piperată
Mod de preparare:
Puneţi într-un mojar usturoiul, coaja de lămâie şi vârfurile legăturii de rozmarin, adăugaţi puţin ulei de măsline şi zdrobiţi ingredientele.
Folosind legătura de rozmarin ca pe o pensulă, ungeţi antricotul cu acest amestec şi lăsaţi-l la marinat cel puţin o oră.
Incingeţi cuptorul la 220°C (treapta 7) şi preparaţi cartofii, încălziţi pe aragaz o tigaie cu grătar până când se încinge bine şi condimentaţi din belşug antricotul.
Puneţi-l în tigaia cu grătar şi frigeţi-l câteva minute, apoi întoarceţi-l şi introduceţi tigaia în cuptor pentru 20 de minute.
La fiecare 5 minute, întoarceţi antricotul şi stropiţi-l cu o parte din marinata rămasă, cu ajutorul legăturii de rozmarin.
Puteţi lăsa carnea mai în sânge, cum îmi place mie, sau o puteţi lăsa să se coacă mai bine, cum doriţi.
Când friptura e gata, scoateţi-o din cuptor, stropiţi-o cu zeamă de lămâie, turnaţi puţin ulei de măsline extravirgin cu gust piperat şi lăsaţi antricotul să stea 5 minute.
Serviţi cu cartofii la cuptor.
Pofta buna!