Antricot de vită cu cartofi cu rozmarin si usturoi

Printeaza

Antricot de vită cu cartofi cu rozmarin si usturoi – o rețetă clasică, elegantă și plină de arome. Carnea fragedă, gătită la perfecțiune, și cartofii aromați sunt o combinație ideală pentru o cină rafinată sau o masă festivă.

Ingrediente

Pentru antricot:

  • 2 bucăți de antricot de vită (aproximativ 200-250 g fiecare)
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 căței de usturoi zdrobiți
  • 1 linguriță sare grunjoasă
  • 1/2 linguriță piper negru proaspăt măcinat
  • 1 lingură unt
  • 1 crenguță de rozmarin

Pentru cartofi:

  • 500 g cartofi noi sau cartofi albi
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 3 căței de usturoi zdrobiți
  • 2 crenguțe de rozmarin proaspăt
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/4 linguriță piper negru proaspăt măcinat

Mod de preparare

Spală bine cartofii și taie-i în sferturi sau felii mai groase, în funcție de preferință. Într-un bol mare, amestecă cartofii cu uleiul de măsline, usturoiul zdrobit, frunzele de rozmarin, sarea și piperul.

Așază cartofii într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coace-i la 200°C timp de 30-35 de minute, amestecând la jumătatea timpului pentru a se rumeni uniform.

Lasă antricotul de vită să ajungă la temperatura camerei cu 30 de minute înainte de preparare. Tapotează carnea cu un prosop de hârtie pentru a îndepărta excesul de umiditate.

Presară sarea și piperul uniform pe ambele părți ale cărnii. Încinge o tigaie grea sau o tigaie grill la foc mare și adaugă uleiul de măsline.

Gătește antricotul timp de 2-3 minute pe fiecare parte pentru un grad de gătire „mediu” (adjustează timpul în funcție de preferință).

Adaugă untul, usturoiul zdrobit și crenguța de rozmarin în tigaie. Cu o lingură, toarnă untul topit peste carne în timpul gătirii pentru a o păstra suculentă și aromată.

Lasă antricotul să se odihnească timp de 5-7 minute pe o farfurie înainte de a-l felia, pentru a permite sucurilor să se redistribuie.

Servește antricotul de vită pe un platou alături de cartofii crocanți cu rozmarin și usturoi. Poți adăuga o salată verde sau legume sotate pentru un plus de prospețime.

Sfaturi

Pentru o experiență completă, servește preparatul cu un pahar de vin roșu sec, cum ar fi un Cabernet Sauvignon sau Merlot. Dacă preferi, poți adăuga o lingură de sos de piper sau sos de ciuperci peste antricot pentru un plus de savoare.

Valori nutriționale (per porție aproximativă)

  • Calorii: 500 kcal
  • Proteine: 30 g
  • Carbohidrați: 40 g
  • Grăsimi: 25 g
  • Fibre: 5 g

 

Antricot de vită cu cartofi cu rozmarin si usturoi varianta:

Ingrediente:

  • cartofi la cuptor cu rozmarin
  • 3 căţei de usturoi, cu coajă
  • coaja rasă şi zeama de la o lămâie
  • o legătură mică de rozmarin proaspăt (legată)
  • ulei de măsline
  • un antricot de vită de circa 1,2 kg, de preferinţă ecologic
  • ulei de măsline extravirgin cu aromă piperată

 

Mod de preparare:

Puneţi într-un mojar usturoiul, coaja de lămâie şi vârfurile legăturii de rozmarin, adăugaţi puţin ulei de măsline şi zdrobiţi ingredientele.

Folosind legătura de rozmarin ca pe o pensulă, ungeţi antricotul cu acest amestec şi lăsaţi-l la marinat cel puţin o oră.

Incingeţi cuptorul la 220°C (treapta 7) şi preparaţi cartofii, încălziţi pe aragaz o tigaie cu grătar până când se încinge bine şi condimentaţi din belşug antricotul.

Puneţi-l în tigaia cu grătar şi frigeţi-l câteva minute, apoi întoarceţi-l şi introduceţi tigaia în cuptor pentru 20 de minute.

La fiecare 5 minute, întoarceţi antricotul şi stropiţi-l cu o parte din marinata rămasă, cu ajutorul legăturii de rozmarin.

Puteţi lăsa carnea mai în sânge, cum îmi place mie, sau o puteţi lăsa să se coacă mai bine, cum doriţi.

Când friptura e gata, scoateţi-o din cuptor, stropiţi-o cu zeamă de lămâie, turnaţi puţin ulei de măsline extravirgin cu gust piperat şi lăsaţi antricotul să stea 5 minute.

Serviţi cu cartofii la cuptor.

 

Pofta buna!

 

 

 

Rețeta Autentică de Cașcaval Pane – Secretul Gustului Perfect

 cascaval, oua, faina, pesmet, sare, piper, ulei. Descoperă rețeta tradițională de cașcaval pane, cu un gust inegalabil. Iată cum să obții crocanteala perfectă și să impresionezi cu această delicatesă! Ingrediente: 4 bucăți de cașcaval (aproximativ 200g fiecare) 2 ouă mari 100g făină 150g pesmet Sare […]

 

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.