Antricot de vita la gratar cu sos si ierburi
PrinteazaO reteta delicioasa de antricot de vita la gratar cu sos si ierburi din: antricot de vita, ulei de masline, sos, ceapa, piper boabe, piper macinat, sare si ierburi aromate.
- antricot de vită 880 g
- ulei de măsline 10 ml
- sos demi-glacé 200 ml
- ceapă echalote 250 g
- piper boabe 2 g
- piper măcinat după gust
- sare după gust
- ierburi aromate, cimbru, foi de dafi n după gust
Mod de preparare:
Antricotul se marinează cu ierburi și se găteste la grătar.
Sosul se realizează prin reducerea vinului rosu cu ceapa, piper boabe, piper măcinat, cimbru, foi de dafin până când se formează o cremă peste care se adaugă sosul demi glacé si se mai fierbe timp de 3 minute pentru uniformizarea gustului.
Se condimentează cu sare si piper, se strecoară si se serveste cu ierburi fine tocate, separat sau alături de bucătile de vită.
Antricot de vita la gratar cu sos si ierburi
Pofta buna!