Antricot de vita cu piure
PrinteazaAntricot de vita cu piure din: antricot de vita, piper negru, piper verde, cimbru, sare, ulei, unt, pastarnac, cartofi, unt, lapte, sare.
- 1 kg antricot de vita fara os
- piper negru
- piper verde
- cimbru
- sare
- ulei
- unt
pentru piure:
- 1-2 bucati pastarnac
- 1-2 cartofi medii
- unt
- lapte
- sare
Mod de preparare:
Curăţă de pieliţe şi vinişoare bucata de carne, apoi şterge-o bine cu un şervet (prin tamponare). La final, unge-o cu ulei, săreaz-o şi ţine-o la rece o oră. Intre timp, fierbe păstârnacul şi cartofii (curăţaţi).
Amestecă piperul măcinat mare cu cimbrul şi un praf de sare şi tăvăleşte carnea prin acest amestec până ce prinde crustă. încinge grătarul şi pune carnea la fript, cu un pic de unt deasupra.
Intorce-o pe toate părţile până ce se rumeneşte crusta.
Unge un vas cu unt din belşug, pune bucata de carne şi dă-o la cuptor 25 de minute (sau 35-40, dacă-ţi place un pic mai făcută), întoarce carnea de 2-3 ori, iar dacă ţi se pare că untul din tavă sfârâie prea tare, pune un pic de apă călduţă.
Prepară piureul de păstârnac la fel ca pe cel de cartofi, cu unt, lapte şi un praf de sare. Când friptura este gata, scoate-o pe platou şi feliaz-o mai gros.
Serveşte cu piure de păstârnac şi sosul strâns în tavă în care ai adăugat o lingură de bulion şi o ceaşcă de apă şi lăsat să dea în 1-2 clocote.
Antricot de vita cu piure
Pofta buna!