Antricot de vită cu porumb crocant
PrinteazaO reteta delicioasa de antricot de vita cu porumb crocant din: antricot de vita, sos de soia, praz, usturoi, miere, otet, lime, ulei de masline extravirgin, sare, piper, porumb dulce, unt sarat si sare.
- 500 g antricot de vită
- 3 linguri sos de soia
- 1/2 fir de praz
- 2 căţei de usturoi
- 1 lingură miere
- 2 linguri oţet
- 1 lime
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare
- piper
pentru garnitură:
- 4 ştiuleţi de porumb dulce
- 1 lingură ulei de măsline extravirgin
- 60 g unt sărat
- sare
Mod de preparare:
Taie antricotul în 4 bucăţi şi pune-le într-un castron. Separat, amestecă într-un castronel mierea, oţetul, sosul de soia, un vârf de cuţit de sare, uleiul, usturoiul zdrobit, prazul tocat şi coaja rasă de lime.
Toarnă compoziţia peste carne, după ce ai presărat puţin piper. Amestecă, acoperă vasul cu un capac şi lasă-1 în frigider să se marineze peste noapte.
Fierbe la abur ştiuleţii de porumb, scurge-i şi prăjeşte-i într-o tigaie neaderentă cu puţin ulei şi cu sare. Incinge puţin ulei într-o tigaie mare neaderentă şi prăjeşte la foc mare 3 minute pe o parte bucăţile de carne scurse de marinată, după ce le-ai sărat şi piperat în prealabil, după gust.
Intre timp, strecoară marinata. întoarce antricoatele pe partea cealaltă şi prăjeşte-le 2-3 minute. Toarnă marinata strecurată şi fierbe totul până când se îngroaşă sosul.
Taie ştiuleţii de porumb în bucăţi mari. Aşază pe farfurii câte o bucată de carne cu puţin sos, bucăţi de porumb, pune pe acestea unt şi serveşte imediat.
Antricot de vită cu porumb crocant
Pofta buna!