Antricot de vită cu sos de brânză

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de antricot de vita cu sos de branza din: antricot de vita, ulei de masline, otet balsamic, vin alb sec, usturoi, smantana si branza cu mucegai.

Ingrediente:Antricot de vita cu sos de branza

  • 2kg antricot de vită

pentru marinata:

  • 2 linguri ulei de măsline
  • 100 ml oţet balsamic
  • 1 pahar vin alb sec
  • 4 căţei de usturoi, zdrobiţi şi tăiaţi

pentru sosul de branza:

  • 2 linguri de ulei de măsline
    2 căţei de usturoi, zdrobiţi
    200g smântână grasă
    150g brânză cu mucegai, bucăţi

 

Mod de preparare:

Se taie carnea în felii de 2cm grosime. Se scot pieliţele şi grăsimea. Se lasă deoparte. Pentru marinată se amestecă într-un bol toate ingredientele cu puţină sare şi piper.

Fiecare felie de carne se dă prin marinadă şi se aşază într-un bol mare. Se acoperă cu folie de plastic şi se lasă la marinat cel puţin 2 ore. Dacă se lasă peste noapte la marinat se pune la frigider.

Inainte de a frige carnea, se aduce la temperatura camerei. Se frige 5 minute pe fiecare parte, pentru o friptură medie.

Intr-o tigaie, se căleşte usturoiul zdrobit cu uleiul de măsline, până ce începe să îşi degaje aroma. Se adaugă smântână.

Se ţine pe foc potrivit câteva minute, să scadă, şi se adaugă brânza cu mucegai. Se amestecă de 2-3 ori, se adaugă puţin piper şi se lasă încă 5 minute.

Se ţine caldă până se adaugă peste friptură. Sosul şi friptura trebuie să fie la temperaturi apropiate.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.