Antricot de vita cu sos de ciuperci
PrinteazaAntricot de vita cu sos de ciuperci din: antricot de vită, vin roşu sec, unt, cub concentrat de vită, ciuperci, ceapa, foaie de dafin, făină, ulei, sare, piper.
Ingrediente:
- 1,5 kg antricot de vită
- 500 ml vin roşu sec
- 75 g unt
- un cub concentrat de vită
- 200 g ciuperci
- 2 cepe
- o foaie de dafin
- ulei
- o linguriţă făină
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se topesc 25 g unt şi se pune ceapa tocată la călit. Ciupercile curăţate şi spălate se feliază şi se călesc în alta tigaie cu 25 g unt.
După ce ceapa s-a înmuiat, se toarnă vinul, se adaugă foaia de dafin şi se lasă să fiarbă la foc mic, să scadă.
Se desface concentratul în 250 ml apă clocotită si se fierbe 3-4 minute.
Se topesc 25 g unt, se pune făina, se lasă 2-3 minute, se amestecă şi apoi se toarnă supa din concentrat, se sărează şi se piperează si se lasă pe foc maximum 5 minute.
Carnea se unge cu ulei şi se pune pe grătar, circa 6-10 minute pe fiecare parte.
Se scoate apoi, se presară cu sare şi piper şi se aduce la masă cu sosul alături.
Antricot de vita cu sos de ciuperci
Pofta buna!