Antricot de vita cu sos de ciuperci

Printeaza

Antricot de vita cu sos de ciuperci din: antricot de vită, vin roşu sec, unt, cub concentrat de vită, ciuperci, ceapa, foaie de dafin, făină, ulei, sare, piper.

Antricot_de_vita_cu_sos_de_ciuperci

Ingrediente:

  • 1,5 kg antricot de vită
  • 500 ml vin roşu sec
  • 75 g unt
  • un cub concentrat de vită
  • 200 g ciuperci
  • 2 cepe
  • o foaie de dafin
  • ulei
  • o linguriţă făină
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Se topesc 25 g unt şi se pune ceapa tocată la călit. Ciupercile curăţate şi spălate se feliază şi se călesc în alta tigaie cu 25 g unt.

După ce ceapa s-a înmuiat, se toarnă vinul, se adaugă foa­ia de dafin şi se lasă să fiarbă la foc mic, să scadă.

Se desface concentratul în 250 ml apă clocotită si se fierbe 3-4 minute.

Se topesc 25 g unt, se pune făina, se lasă 2-3 minute, se amestecă şi apoi se toarnă supa din concentrat, se sărea­ză şi se piperează si se lasă pe foc maximum 5 minute.

Carnea se unge cu ulei şi se pune pe grătar, circa 6-10 mi­nute pe fiecare parte.

Se scoate apoi, se presară cu sare şi piper şi se aduce la masă cu sosul alături.

Antricot de vita cu sos de ciuperci

Antricot_de_vita_cu_sos_de_ciuperci

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.