Antricot de vită în sos de mărar
PrinteazaO reteta delicioasa de antricot de vita in sos de marar din: antricot de vita, sare, galbenus, zeama de lamaie, ulei de masline extravirgin, smantana dulce, marar, sare, prumb si marar.
- 550 g antricot de vită (bucată întreagă)
- sare grunjoasă
pentru sos:
- 1/2 gălbenuş
- 1/2 lămâie (zeama)
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 lingură smântână dulce
- 1 legătură de mărar (mai mică)
- sare
pentru decor:
- 2 ştiuleţi de porumb de lapte fierţi
- 2-3 fire mărar
Mod de preparare:
Pune pe foc un grătar din fontă (dacă ai posibilitatea, poţi pregăti un grătar cu jar din lemne sau din cărbuni) şi încinge-l bine. Crestează carnea în partea în care are grăsime ca să nu se strângă şi pune-o la fript pe placa presărată cu sare grunjoasă. Aşază alături şi ştiuleţii de porumb, întorcându-i frecvent.
Intre timp, bate gălbenuşul cu sare şi cu 3 picături de zeamă de lămâie. Toarnă uleiul în fir subţire, amestecând continuu, şi încorporează o lingură de smântână. Adaugă apoi mărarul tocat şi dă sosul deoparte.
Intoarce carnea pe grătar şi frige-o până când se formează la suprafaţă o crustă subţire, interiorul rămânându-i în sânge. Când este gata, săreaz-o şi tai-o felii groase, îndepărtând osul. Serveşte antricotul de vită cu rondele de porumb crocante, cu sos si decorat cu mărar tocat.
Antricot de vită în sos de mărar
Pofta buna!