Antricot de vita in sos

Printeaza

Antricot de vita in sos din: antricot de vita, sare grunjoasa, piper, ulei de floarea soarelui, salvie, vin rosu dulce, ciuperci, ceapa rosie si unt.

Ingrediente:

  • 800 g antricot de vita/vitel
  • sare grunjoasa
  • piper negru, macinat si boabe
  • 4-5 linguri ulei de floarea soarelui
  • 2-3 frunze salvie
  • 300 ml vin rosu dulce
  • 400 g ciuperci
  • 2 cepe rosii
  • 50 g unt

 

Mod de preparare:

Antricotul de viţel se curăţă de pieliţe şi se trece printr-un jet de apă rece. Se lasă apoi să se scurgă în sită.

Se aşază în tavă şi se stro­peşte cu ulei şi vin, se condimen­tează cu sare, salvie şi piper. Se acoperă cu o folie şi se lasă câteva ore la rece să se macereze.

Se prepară, între timp, sosul de ciuperci şi piper. Se curăţă ciupercile, se spală în 3-4 ape şi se feliază. Se presară sare şi se călesc în ulei împreună cu ceapa.

Se stropesc cu apă călduţă şi se lasă să se înăbuşe. După ce s-au fiert, se adaugă sare, piper boabe şi măcinat, un cubuleţ de unt şi 4-5 linguri de vin roşu.

Antricotul de viţel se bagă la cuptor şi se ţine aproximativ 80 de minute la 220°C.

Se stropeşte cu sosul din tavă din când în când ca să nu se usuce.

După ce s-a făcut, se adaugă sosul de ciuperci şi se mai lasă câteva minute în cuptor.

 

Antricot de vita in sos

Antricot_de_vita_in_sos

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Corina Calinescu

    as face asa ceva pentru ai mei

  2. Valentina Negrescu

    Antricotul asta cu vita, arata demential

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.