Antricot de vita cu vin
PrinteazaO reteta de anticot de vita cu vin din: antricot de vita, vin rosu, ulei de masline, usturoi, cimbru, tarhon, rozmarin, rozmarin verde, sare si piper.
- 2 antricoate de vita
pentru marinata:
- 250 ml vin rosu
- 1 lingura ulei de masline
- 3-4 catei de usturoi, cimbru, tarhon, rozmarin (uscate)
- 1 crenguta de rozmarin verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Amesteci bine, într-un bol, vinul cu uleiul, usturoiul zdrobit, ierburi aromate uscate, sare şi piper, după gust. Cu pasta obţinută freci antricoatele, apoi le laşi la frigider, într-un bol acoperit cu o folie alimentară, până a doua zi.
Scoţi carnea din frigider, o cureţi cu un şervet absorbant de pasta marinată, apoi o aşezi pe grătarul bine încins. O laşi să se rumenească câte 4-5 minute pe fiecare parte. Nu trebuie să fie uscată, ci suculentă.
Scoţi carnea de pe grătar, o aşezi într-un castron de ceramică, pentru a conserva căldura, adaugi deasupra o crenguţă de rozmarin verde şi o serveşti imediat cu garnitură de legume.
Antricot de vita cu vin
Pofta buna!