Antricot de vita cu vin

Printeaza

O reteta de anticot de vita cu vin din: antricot de vita, vin rosu, ulei de masline, usturoi, cimbru, tarhon, rozmarin, rozmarin verde, sare si piper.

Ingrediente:Antricot de vita cu vin

  • 2 antricoate de vita

pentru marinata:

  • 250 ml vin rosu
  • 1 lingura ulei de masline
  • 3-4 catei de usturoi, cimbru, tarhon, rozmarin (uscate)
  • 1 crenguta de rozmarin verde
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Amesteci bine, într-un bol, vinul cu uleiul, usturo­iul zdrobit, ierburi aromate uscate, sare şi piper, du­pă gust. Cu pasta obţinu­tă freci antricoatele, apoi le laşi la frigider, într-un bol acoperit cu o folie alimen­tară, până a doua zi.

Scoţi carnea din frigi­der, o cureţi cu un şervet absorbant de pasta mari­nată, apoi o aşezi pe gră­tarul bine încins. O laşi să se rumenească câte 4-5 minute pe fiecare parte. Nu trebuie să fie uscată, ci suculentă.

Scoţi carnea de pe grătar, o aşezi într-un cas­tron de ceramică, pen­tru a conserva căldura, adaugi deasupra o cren­guţă de rozmarin verde şi o serveşti imediat cu gar­nitură de legume.

Antricot de vita cu vin

Antricot de vita cu vin

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.