Antricot de vitel cu castraveti in sos de rodii si vin

Printeaza

Antricot de vitel cu castraveti in sos de rodii si vin din: antricot de vitel, castravete, rosii, unt, coriandru, zahar, vin rosu, cuisoare, scortisoara, ienibahar, sare si piper.

 

Ingrediente:

  • 8 felii de antricot de vitel
  • 500 g castravete de sera
  • 4 rosii
  • 50 g unt
  • 1 lingurita rasa coriandru macinat
  • 4 linguri zahar
  • 500 ml vin rosu sec
  • 2 cuisoare
  • 1 frunza de dafin
  • 1 betisor de scortisoara
  • 3 boabe de ienibahar
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi feliile de antricot de pieliţe şi tendoane, spălaţi-le, scurgeţi-le şi ştergeţi-le. Bateţi-le puţin cu cio­canul de şniţele, presăraţi-le cu piper şi coriandru măcinat, apoi prăjiţi-le într-o tigaie, în unt, câte 2 minute pe fiecare parte, la foc mare.

Scoateţi-le pe o farfurie caldă şi păstraţi-le acoperite, la cald.

In grăsimea rămasă puneţi miezul rodiilor şi castravetele curăţat de coajă şi tăiat în feliuţe.

Căliţi-le la foc mare 3 minu­te, apoi scoateţi-le pe o farfurie.

Puneţi în tigaie vinul, zahărul, boabele de ienibahar, cuişoarele, frunza de dafin, beţişorul de scorţişoară, sare şi piper.

Lăsaţi să fiarbă fără a amesteca, până când vinul se evaporă şi sosul începe să se îngroaşe.

Serviţi câte 2 felii de antricot la o porţie cu garnitură de castraveţi şi miez def rodii călite, totul stropit cu sosul strecurat printr-o sită deasă.

Antricot de vitel cu castraveti in sos de rodii si vin

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. sosul cu rodii imi place foarte mult, langa niste antricot de vitel merge de minune

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.