Antricot de vitel cu castraveti in sos de rodii si vin
PrinteazaAntricot de vitel cu castraveti in sos de rodii si vin din: antricot de vitel, castravete, rosii, unt, coriandru, zahar, vin rosu, cuisoare, scortisoara, ienibahar, sare si piper.
Ingrediente:
- 8 felii de antricot de vitel
- 500 g castravete de sera
- 4 rosii
- 50 g unt
- 1 lingurita rasa coriandru macinat
- 4 linguri zahar
- 500 ml vin rosu sec
- 2 cuisoare
- 1 frunza de dafin
- 1 betisor de scortisoara
- 3 boabe de ienibahar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi feliile de antricot de pieliţe şi tendoane, spălaţi-le, scurgeţi-le şi ştergeţi-le. Bateţi-le puţin cu ciocanul de şniţele, presăraţi-le cu piper şi coriandru măcinat, apoi prăjiţi-le într-o tigaie, în unt, câte 2 minute pe fiecare parte, la foc mare.
Scoateţi-le pe o farfurie caldă şi păstraţi-le acoperite, la cald.
In grăsimea rămasă puneţi miezul rodiilor şi castravetele curăţat de coajă şi tăiat în feliuţe.
Căliţi-le la foc mare 3 minute, apoi scoateţi-le pe o farfurie.
Puneţi în tigaie vinul, zahărul, boabele de ienibahar, cuişoarele, frunza de dafin, beţişorul de scorţişoară, sare şi piper.
Lăsaţi să fiarbă fără a amesteca, până când vinul se evaporă şi sosul începe să se îngroaşe.
Serviţi câte 2 felii de antricot la o porţie cu garnitură de castraveţi şi miez def rodii călite, totul stropit cu sosul strecurat printr-o sită deasă.
Antricot de vitel cu castraveti in sos de rodii si vin
Pofta buna!
sosul cu rodii imi place foarte mult, langa niste antricot de vitel merge de minune