Antricot de vitel cu sos de lamaie
PrinteazaAntricot de vitel cu sos de lamaie din: antricoate de vitel, unt, bacon, lamai, faina, vin, patrunjel verde, sare, piper alb.
- 4 antricoate de vitel, fara os
- 4 linguri unt
- 8 felii de bacon
- 2 lamai
- 2-3 linguri faina
- 1 lingura vin alb
- 1 legatura patrunjel verde
- sare
- piper alb macinat
Mod de preparare:
Speli antricoatele, le asuci între şervete şi le baţi cu ajutorul ciocanului pentru şniţele. Le treci prin făină şi le prăjeşti într-un vas cu 2 linguri de unt topit, având grijă să le întorci pe ambele părţi.
Stingi cu vinul, reduci intensitatea focului şi continui fierberea pentru 10-15 minute, după care torni zeama de lămâie, sărezi şi condimentezi după gust. lei vasul de pe foc şi scoţi bucăţile de carne.
Invelesti bucăţile de carne în bacon, le prinzi cu scobitori şi le rumeneşti pentru câteva minute într-un alt vas, cu untul topit rămas.
Scoţi bucăţile pe o farfurie şi le stropeşti cu sosul de lămâie. Decorezi cu pătrunjelul fin tocat şi serveşti preparatul imediat.
Antricot de vitel cu sos de lamaie
Pofta buna!