Antricot de vitel texan

Printeaza

Antricot de vitel texan din: antricot de vitel, suc de rosii, ulei de masline, usturoi, ceapa, pasta de tomate, zahar brun, boia de ardei dulce, otet balsamic, sos worchestershire, pudra de mustar, sare si piper.

Ingrediente:

  • 800 g antricot de vitel (bucata intreaga)
  • 500 ml suc de rosii
  • 3 linguri ulei de masline
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 2 linguri zahar brun
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 2 linguri otet balsamic
  • 1 lingura sos Worchestershire
  • 1 lingura boabe de mustar macinate
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi antricotul de pielite şi tendoane, spălaţi-l, scurgeţi-l de apă şi presăraţi-l cu sare şi piper, după gust.

Pu­neţi bucata de antricot pe un grătar bine încins şi frigeţi-o 5 minute întorcând-o pe toate părţile, apoi scoateţi-o pe o farfurie şi păstrafi-o acoperită la cald.

Incingeţi într-o ti­gaie mai mare uleiul de măsline şi căliţi 2-3 minute la foc potrivit ceapa şi usturoiul tocate mărunt.

Adăugaţi sucul de roşii, pastei de roşii, zahărul, oţetul, sosul Worchester­shire, pudra de muştar, sare şi piper după gust. Acoperiţi vasul cu un capac şi fîerbeţi sosul 25-30 de minute.

Puneţi apoi în tigaie bucata de antricot friptă şi fierbeti-o acoperit, la foc mic, circa 90 de minute.

Scoateţi bucata de antricot di n sosul în care a fiert şi puneţi-o din nou pe grătarul încins.

Frigeţi-o încă 20 de minute, întorcând-o pe toate părţile până când se rumeneşte bine. Tăiaţi antricotui în felii de circa 2 cm grosime şi serviţi-l stropit cu sosul din tigaie.

 

Antricot de vitel texan

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • antricot de vitel

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.