Aperitiv cu ansoa si cascaval
PrinteazaAperitiv cu ansoa si cascaval
Ingrediente:
- 200 g făină
- 100 g caşcaval
- 100 g parmezan
- 75 g măsline verzi fără sîmburi
- două ouă
- 100 g unt
- un borcănel anşoa picant
- un vîrf de linguriţă de praf de copt
- oregano
- sare
- piper
- ardei gras
- ceapă verde
- usturoi verde
Mod de preparare:
Aperitiv cu ansoa si cascaval: Intr-un castron se amestecă caşcavalul şi parmezanul date pe râzătoare, măslinele verzi tocate mărunt şi fileurile de anşoa tăiate cubuleţe sau pasate.
Se adaugă oregano spălat şi ocat, sare şi piper după gust. Se adaugă ouăle bătute cu o furculiţă, praful de copt şi făina.
Şe presară untul rece tăiat cubuleţe, se frămîntă pînă rezultă un aluat potrivit de tare, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru 30 de minute.
Se întinde o foaie potrivit de groasă, se decupează în forme diferite şi se aşază într-o tavă tapetată cu hîrtie de copt.
Se dă tava la cuptor şi se coc timp de 15-20 de minute la foc potrivit. Se scot din tavă se Işsă să se răcească pe un grătar şi se servesc.
In aluat se mai pot adăuga ardei gras tăiat cubuleţe, ceapă sau usturoi verde, tocate mărunt.
Poftă bună!