Aperitiv pe baza de ardei rosu si vanata (Ajvar)
PrinteazaAjvar din: ardei rosii, vanata, ulei de masline, usturoi, otet de vin, sare si piper.
- 1 kilogram de ardei roşii
- 1 vânătă
- 4 linguri de ulei de măsline
- 2 căţei de usturoi
- 2 linguri de oţet de vin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 210 ° C. Inţeapă pieliţa vinetei cu un cuţit în câteva locuri şi dă-o la cuptor împreună cu ardeii, întoarce ardeii de pe-o parte pe alta, până în momentul în care încep să se închidă la culoare.
Când capătă o culoare maronie uniformă, mută-i într-un castron şi acoperă-i cu un prosop de bucătărie.
Lasă compoziţia la răcit. Scoate vânătă din cuptor când s-a înmuiat. înlătură pieliţa şi seminţele legumelor.
Toacă pulpa cu ajutorul unui cuţit sau a zdrobitorului de cartofi. încinge uleiul într-o tigaie, adaugă vânătă şi ardeii împreună cu usturoiul feliat subţire şi oţetul, sărează şi adu la fierbere micşorând flacăra, amestecând fecvent.
Ajvarul este gata când conţinutul se glasează, devine aproape cremos, şi când apa din legume se evaporă complet.
Toarnă compoziţia în borcane şi lasă la răcit. Serveşte ajvarul tartinat, ca aperitiv sau garnitură.
Ajvar
Pofta buna!
peritivul asta nu e de la noi