Aperitiv cu bibilica

Printeaza

Aperitiv cu bibilica din: piept de bibilica, piper, faina, ulei, chimion, coriandru, sare, ulei, menta, melisa, iaurt, smantana, salata.

Ingrediente:

  • 600 g fileuri de piept de bibilică
  • 3-4 linguri piper cu lămâie
  • 150 g făină de năut
  • 2-3 linguriţe ulei
  • 1 linguriţă chimion măcinat
  • 1/2 linguriţă coriandru măcinat
  • 1/2 linguriţă piper Cayenne
  • 1 praf de sare
  • ulei de arahide pentru prăjit
  • 1 legătură mentă
  • 1 legătură melisă
  • 200 g iaurt
  • 2 linguri de smântână dulce
  • praf de ienibahar, de usturoi şi de muştar
  • piper
  • 1/2 căpăţână de salată

 

Mod de preparare:

Se taie carnea felii subţiri.

Se condimentează feliile de carne cu piper cu lămâie şi se lasă cca 10-15 minute să se pătrundă. Se amestecă făina cu uleiul, condimentele şi cu 50 ml de apă.

Se încinge suficient ulei de arahide în wok. Fâşiile de carne se dau prin aluat şi se prăjesc în uleiul de arahide încins până se rumenesc. Se spală verdeţurile, se scurg şi se taie mărunt.

Iaurtul se amestecă cu smântână dulce până se omogenizează. Se adaugă verdeţurile şi se condimentează cu praf de ienibahar, de usturoi şi de muştar, cu sare şi cu piper.

Se spală salata, se usucă şi frunzele se aşază pe o farfurie întinsă. Dipul de iaurt se toarnă într-un bol şi se aşază în mijlocul farfuriei. Fâşiile de carne se aşază de jur împrejur şi se servesc.

Aperitiv cu bibilica

Aperitiv_cu_bibilica

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.