Aperitiv cu brânză şi spanac
PrinteazaAperitiv cu brânză şi spanac din: aluat, oua, spanac, smantana, sare, nuca, galbenus si patrunjel.
- 500 g aluat frantuzesc
- 5 oua
- 250 g spanac
- 4 linguri smantana
- sare
- 2-3 linguri nuca macinata
- un galbenus pentru uns
- patrunjel pentru ornat
Mod de preparare:
Pentru început, se scoate aluatul de la congelator şi se lasă două-trei ore să se dezgheţe treptat, la temperatura camerei.
Separat, se alege spanacul, se spală şi se opăreşte în apă cu sare. Se lasă să fiarbă aproximativ 30 de minute, apoi se scoate cu spumiera în sită să se scurgă.
Intr-un bol, se rade telemeaua de vacă şi se amestecă cu ouăle bătute spumă. Se adaugă smântână, nuca măcinată, spanacul tocat mărunt şi sarea. Dacă este prea moale, se întăreşte cu pesmetul rumenit.
Se încinge cuptorul şi se tapetează tava cu hârtie de copt. Se întinde aluatul şi se toarnă umplutura.
Se rulează şi se aşază în tavă. Se unge cu ou bătut pe toată suprafaţa si apoi se coace la 120°C.
Se serveşte ornată cu frunze de pătrunjel.
Aperitiv cu brânză şi spanac
Pofta buna!
Arata foarte bine aperitivul