Aperitiv cald cu ciuperci
PrinteazaAperitiv cald cu ciuperci din: ciuperci, oua, paine, ceapa, lapte, unt, sare, piper.
- 400 g ciuperci Champignon
- 5 ouă
- 200 g miez de pâine
- 4-5 cepe verzi
- 50 ml lapte
- 50 g unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ceapa verde se spală şi se taie rondele, se trage la tigaie în unt. Se adaugă ciupercile feliate, se asezonează cu sare şi piper şi se înăbuşe împreună până ce scade apa.
Pâinea se taie cubuleţe de 1 cm, se stropeşte cu lapte.
Albuşurile se bat spumă, se adaugă gălbenuşurile, pâinea şi ciupercile răcite, se amestecă cu grijă şi se puneîntr-o tavă de mărimea 25×20 cm, unsă cu unt şi tapetată cu pesmet.
Se coace cca 20 de minute în cuptorul preîncălzit la 175 degrade. După răcire se taie în cuburi.
Pofta buna!