Aperitiv cu cartofi

Printeaza

Aperitiv cu cartofi

Ingrediente:

  • 5 cartofi
  • 14 oua
  • 8 linguri de ulei de masline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Aperitiv cu cartofi: Se bat ouăle, ca pentru omletă, într-un castron mare. Se adaugă sare şi piper.

Se curăţă cartofii şi se taie rondele. Se spală şi se usucă. Se încălzeşte uleiul într-o tigaie. Se pun cartofii şi se întind în toată tigaia.

Se prăjesc la foc mic, întorcându-i pe ambele părţi până când se înmoaie.

Când s-au prăjit, se varsă ouăle bătute. Se lasă până când marginile omletei sunt prăjite.

Se acoperă tigaia cu un capac mare şi se mai lasă 5 minute.

Se pune plăcinta pe un platou şi se lasă la rece. Se taie în pătrate mici şi se serveşte cu scobitori.

Se pot pot fierbe cartofii tăiaţi rondele, timp de 20 de minute, în apă sărată, înainte de a-i pune în tigaia încinsă.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.