Aperitiv cu ciuperci
PrinteazaAperitiv cu ciuperci din: oua, telemea de vaca, faina, ciuperci, sunca de praga, sare, piper, ceapa verde, ulei de masline, ulei de floarea soarelui si hartie de copt.
- 5 oua
- 100 g telemea de vaca
- 200 g faina
- 250 g ciuperci
- 150 g bacon sau sunca de Praga
- sare
- piper macinat
- o legatura ceapa verde
- o legatura marar
- 4-5 fire de ceapa verde
- 3 lingurite ulei de masline
- 30 ml ulei de floarea soarelui
- hartie de copt
Mod de preparare:
Se curăţă şi se spală ciupercile, apoi se taie feliuţe subţiri. Se călesc împreună cu ceapa verde tăiată mărunt în puţin ulei de f loarea-soarelui.
După aceea, se lasă să se răcorească. Verdeaţa se spală, se toacă şi se adaugă peste ciuperci. Se presară sare şi piper, după gust.
Brânza se rade pe răzătoarea mică şi se amestecă cu ciupercile.
Şunca de Praga sau baconul se feliază şi se rumeneşte în sucul propriu.
Separat, albuşurile se bat spumă iar gălbenuşurile se freacă cu sare şi uleiul de măsline.
Se obţine o maioneză. în spuma de albuşuri, se adaugă gălbenuşurile şi se amestecă uşor să nu se lase.
Compoziţia de ouă se amestecă cu ciupercile, brânza, şunca şi verdeaţa şi, la sfârşit, se adaugă făina cernută.
Se toarnă în tava tapetată cu hârtie pentru copt şi se bagă în cuptorul încălzit în prealabil.
După ce s-a copt, se scoate din tavă.
Aperitiv cu ciuperci
Pofta buna!
Imi place
arata foarte bine pe farfurie, am facut in weekend si mi-a iesit ft bun
am facut de sarbatori un chef asemanator
Un aperitiv care merita incercat
Ce bine arata aperitivul asta