Aperitiv cu ciuperci

Printeaza

Aperitiv cu ciuperci din: oua, telemea de vaca, faina, ciuperci, sunca de praga, sare, piper, ceapa verde, ulei de masline, ulei de floarea soarelui si hartie de copt.

 

Ingrediente:Aperitiv_cu_ciuperci

  • 5 oua
  • 100 g telemea de vaca
  • 200 g faina
  • 250 g ciuperci
  • 150 g bacon sau sunca de Praga
  • sare
  • piper macinat
  • o legatura ceapa verde
  • o legatura marar
  • 4-5 fire de ceapa verde
  • 3 lingurite ulei de masline
  • 30 ml ulei de floarea soarelui
  • hartie de copt

 

Mod de preparare:

Se curăţă şi se spală ciupercile, apoi se taie feliuţe subţiri. Se călesc împreună cu ceapa verde tăiată mă­runt în puţin ulei de f loarea-soarelui.

După aceea, se lasă să se răcorească. Verdeaţa se spală, se toacă şi se adaugă peste ciuperci. Se presară sare şi piper, după gust.

Brânza se rade pe răzătoarea mică şi se ames­tecă cu ciupercile.

Şunca de Praga sau baconul se feliază şi se rumeneş­te în sucul propriu.

Separat, albuşurile se bat spumă iar gălbenuşurile se freacă cu sare şi uleiul de măsline.

Se obţine o maioneză. în spuma de albuşuri, se adaugă gălbenuşurile şi se amestecă uşor să nu se lase.

Compoziţia de ouă se amestecă cu ciupercile, brânza, şunca şi ver­deaţa şi, la sfârşit, se adaugă făina cernută.

Se toarnă în tava tapetată cu hârtie pentru copt şi se bagă în cuptorul încălzit în prealabil.

După ce s-a copt, se scoate din tavă.

 

Aperitiv cu ciuperci

Aperitiv_cu_ciuperci

Pofta buna!

 

5 comentarii

  1. Imi place

  2. Corina Calinescu

    arata foarte bine pe farfurie, am facut in weekend si mi-a iesit ft bun

  3. am facut de sarbatori un chef asemanator

  4. Valentina Negrescu

    Un aperitiv care merita incercat

  5. Ce bine arata aperitivul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.