Aperitiv cu crema de branza si masline
PrinteazaO reteta de aperitiv cu crema de branza si masline din: oua, apa, ulei, faina, sare, masline negre, usturoi, ulei de masline, branza ricotta si masline.
pentru aluat:
- 3 oua
- 225 ml apa
- 175 ml ulei
- 375 g faina
- sare
pentru umplutura:
- 100 g masline negre
- 3-4 catei usturoi
- 2-3 lingurite ulei de masline
- 300 g branza ricotta
- masline pentru ornat
Mod de preparare:
Se pun să fiarbă apa, sarea şi uleiul. Se clocotesc 2-3 minute şi se adaugă făina cernută. Se opreşte focul şi se amestecă bine toate, apoi se lasă să se răcească. Se pregăteşte între timp crema de brânză. Se desfac măslinele, se scot sâmburii şi se pasează cu blenderul. Se adaugă usturoiul şi brânza ricotta. Se lasă pasta la rece.
Intre timp, se încorporează ouăle unul câte unul în aluatul răcit. Se toarnă cu ajutorul unui pos formele de aluat în tava tapetată cu hârtie pentru copt şi se coc la 160°C, până se rumenesc uşor.
Se lasă să se răcorească, se taie capacele şi se umplu cu crema de brânză şi măsline. Se ornează cu bucăţele de măsline.
Aperitiv cu crema de branza si masline
Pofta buna!
De incercat aperitivele astea