Aperitiv cu andive
PrinteazaAperitiv cu andive din: salam, andive, pasta de hrean, frisca, maioneza sau smantana, sare, piper, ulei, muguri de pin, fistic, fulgi de migdale, lamaie, ardei, rosii, menta.
- 32 felii de salam
- 32 frunze de andive
- 200 g pastă de hrean ras cu oţet
- 100 g frişcâ bătută, maioneză sau smântână
- sare
- piper
- 2 linguriţe ulei de măsline
- 100 g muguri de pin
- 100 g fistic
- 100 g fulgi de migdale
- 1 lămâie
- 15 felii ardei gras diferit coloraţi
- 10 rosii cherry
- 10 frunze mentă verde
Mod de preparare:
Speli andivele, le desfaci în foi şi le laşi să se scurgă. Le presari cu sare, piper şi le stropeşti cu zeamă de lămâie şi ulei de măsline.
Mixezi într-un bol frişca şi hreanul. In pasta obţinută, încorporezi mugurii de pin, fisticul decojit şi mărunţit şi fulgii de migdale şi amesteci uşor.
Din feliile de salam faci cornete pe care le umpli cu astfel de compoziţie şi le aşezi pe frunze de andive, în cupe. Decorezi aperitivul cu roşii cherry, fâşii de ardei gras, frunzuliţe de mentă şi felii de lămâie, îl serveşti de preferinţă rece.
Aperitiv cu andive
Pofta buna!