Aperitiv cu branza de burduf
PrinteazaAperitiv cu branza de burduf din: branza de burduf, unt, lapte, faina, oua, smantana, sare, piper, marar.
- 250 g brânză de burduf
- 250 g unt sau margarina
- 750 ml lapte
- 250 g făină
- 6 ouă
- 250 g smântână
- sare
- piper
- 1 legătură mărar
Mod de preparare:
Fierbi laptele împreună cu untul şi 1 linguriţă de sare, iar când a dat în clocot, pui toată făina deodată şi amesteci energic. După ce se răceşte compoziţia, încorporezi pe rând gălbenuşurile, apoi albuşurile bătute spumă şi 1/2 din mărar.
Intinzi compoziţia într-o tavă de 20×35 cm, tapetată cu hârtie de copt şi coci blatul la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 35 min.
Mixezi smântână cu brânza de burduf şi mărarul tocat rămas. întinzi pasta pe blatul călduţ şi serveşti aperitivul de preferinţă cald.
Pofta buna!