Aperitiv cu cascaval in forma de inimioare
PrinteazaAperitiv cu cascaval in forma de inimioare din: unt, ulei de masline, sare, otet, faina, mac, sifon, cascaval, ou.
- 250 g unt
- 1 linguriţă ulei de măsline
- câte 1 linguriţă sare şi oţet
- circa 250 g făină
- 30 g seminţe de mac
- 5 linguri sifon
- 50 g caşcaval
- 1 ou pentru uns
Mod de preparare:
Cerni făina într-un castron, adaugi untul tăiat în cubuleţe şi amesteci. Adaugi caşcavalul ras, uleiul, oţetul, sarea şi sifonul. Frămânţi cu mâna timp de 15 minute, până obţii un aluat omogen, înveleşti aluatul în folie de plastic şi îl păstrezi în frigider pentru 30 de minute.
Intinzi aluatul pe masa de lucru sau pe o planşetă presărată cu făină. Decupezi inimioare, cu ajutorul unei forme pentru fursecuri.
Le aşezi într-o tavă, pe hârtie de copt, le ungi cu ou bătut, le presari cu mac şi le coci la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, timp de 15 minute, până se rumenesc uşor.
Aperitiv cu cascaval in forma de inimioare
Pofta buna!