Aperitiv cu cascaval in forma de inimioare

Printeaza

Aperitiv cu cascaval in forma de inimioare din: unt, ulei de masline, sare, otet, faina, mac, sifon, cascaval, ou.

Ingrediente:Aperitiv cu cascaval in forma de inimioare

  • 250 g unt
  • 1 linguriţă ulei de măsline
  • câte 1 linguriţă sare şi oţet
  • circa 250 g făină
  • 30 g seminţe de mac
  • 5 linguri sifon
  • 50 g caşcaval
  • 1 ou pentru uns

 

Mod de preparare:

Cerni făina într-un castron, adaugi untul tăiat în cubuleţe şi amesteci. Adaugi caşcavalul ras, uleiul, oţetul, sarea şi sifonul. Frămânţi cu mâna timp de 15 minute, până obţii un aluat omogen, înveleşti aluatul în folie de plastic şi îl păstrezi în frigider pentru 30 de minute.

Intinzi aluatul pe masa de lucru sau pe o planşetă presărată cu făină. Decupezi inimioare, cu ajutorul unei forme pentru fursecuri.

Le aşezi într-o tavă, pe hârtie de copt, le ungi cu ou bătut, le presari cu mac şi le coci la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, timp de 15 minute, până se rumenesc uşor.

 

Aperitiv cu cascaval in forma de inimioare

Aperitiv cu cascaval in forma de inimioare

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.