Aperitiv cu creveti
PrinteazaAperitiv cu creveti din: creveti, mazare, morcovi, telina, patrunjel, marar, gelatina, piper, sare.
- 300 g creveţi congelaţi
- 250 g mazăre congelată
- 2 morcovi
- 1 ţelină
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 legătură de mărar
- 1 legătură de pătrunjel
- gelatină
- boabe de piper
- sare
Mod de preparare:
Fierbe creveţii congelaţi nu mai mult de 10 minute. Fierbe în apă cu un praf de sare şi câteva boabe de piper mazărea şi, separat, morcovii, ţelina şi rădăcina de pătrunjel. Strecoară supa de legume şi adaugă gelatina amestecând până se dizolvă complet.
Aşază pe fundul unor castronele mici câţiva creveţi fierţi. Adaugă frunze de pătrunjel şi mărar, după care repartizează uniform boabele de mazăre. Toarnă deasupra aspicul şi lasă la rece până a doua zi.
Poftă bună!