Aperitiv cu fidea şi vinete

Printeaza

Aperitiv cu fidea şi vinete

Aperitiv cu fidea şi vinete

Ingrediente:

  • două vinete
  • 250 g roşii cherry
  • o lingură de pastă de ardei dulce
  • 500 ml suc de roşii
  • 4 cuiburi de fidea
  • sare, piper
  • oregano
  • ulei de măsline
  • salată rucola

Preparare:

Vinetele se curăţă de codiţă, se spală şi se taie rondele potrivit de groase. Se presară cu sare, se pun într-o strecurătoare şi se lasă să se scurgă sucul.

Se şterg cu un şervet absorbant, se ung cu ulei, se presară cu piper şi oregano. Se pun pe un grătar încins şi se frig pînă capătă o culoare aurie şi s-au format dungile de la grătar.

Sucul de roşii se amestecă bine cu pasta de ardei dulce, sare, piper şi puţin ulei. Se fierb pînă capătă consistenţa unui sos mai gros, se iau de pe foc şi se adaugă oregano.

Cuiburile de fidea se prăjesc în ulei încins, se scot cu o spumieră şi se aşază pe un şervet absorbant. Roşiile cherry se spală, se şterg de apă, se prăjesc şi se scot pe o farfurie.

Vinetele se servesc alături de cuiburile de fidea, salată rucola, roşiile prăjite şi sosul cald. Fideaua se prăjeşte pînă devine aurie altfel capătă un gust amar.

Aperitiv cu fidea şi vinete

Aperitiv cu fidea şi vinete.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. O idee foarte buna de aperitiv. Multumesc 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.