Aperitiv cu foi si 4 umpluturi
PrinteazaAperitiv cu foi si 4 umpluturi din: oua, ulei, lapte, amoniac, faina, sare, sunca, branza de vaci, marar, ciuperci, ceapa, oua, cascaval, smantana, castraveti acri.
Ingrediente foaie:
- 3 ouă
- 8 linguri ulei
- 13 linguri lapte
- 1 linguriţă amoniac stins cu zeamă de lămâie
- 550 – 600 g făină
- sare
Ingrediente umplutura:
- 100 g şuncă presată
- 100 g brânză de vaci
- 1 legătură mărar
- 200 g ciuperci
- 1 ceapă
- 3 castraveţi acri
- 2 ouă
- 100 g caşcaval
- 400 g smântână
- 1 lămâie
Mod de preparare:
Amesteci făina cu ouăle, laptele, uleiul, un praf de sare şi amoniacul şi frămânţi un aluat elastic. împărţi aluatul în 5 părţi din care coci 5 foi pe dosul tăvii unse cu ulei. Le laşi să se răcească şi pregăteşti umpluturile: Pentru umplutura 1: Tai mărunt şunca presată.
Pentru umplutura 2: Freci brânza de vaci cu un praf de sare şi cu mărarul tocat. Pentru umplutura 3: Cureţi ciupercile şi ceapa, le tai mărunt şi le căleşti împreună 10-15 minute. Pentru umplutura 4: Tai mărunt castraveţii acri şi-i laşi să se scurgă într-o strecurătoare. Fierbi un ou, 11 cureţi şi amesteci gălbenuşul fiert cu cel crud.
Torni apoi uleiul în fir amestecând continuu până obţii o maioneză. Potriveşti de sare şi pui 2-3 linguriţe zeamă de lămâie. Amesteci apoi jumătate din maioneză cu castraveţii acri.
Aşezi o foaie pe un suport de lemn, întinzi 2-3 linguri smântână, pui şunca tăiată, a doua foaie, 2-3 linguri smântână, crema de brânză, foaie, 2-3 linguri smântână, ciupercile călite, foaie, castraveţii cu maioneză şi a cincea foaie. Acoperi aperitivul cu un şervet, aşezi o greutate şi laşi la frigider 3-4 ore. Când e gata, întinzi peste ultima foaie maioneza rămasă, presari caşcavalul ras şi tai aperitivul bucăţi.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- lutenita sarbeasca