Aperitiv cu legume si salata

Printeaza

O reteta gustoasa de aperitiv cu: oua, unt, faina, masline, praf de copt, ardei rosu, ardei verede, ardei galben, branza de oaie, condimente.

Ingrediente:Aperitiv cu legume si salata

  • 4 ouă
  • 250 g unt
  • 300 g făină
  • 50 g măsline
  • 1/2 plic praf de copt
  • 3 ardei (1 galben, 1 roşu, 1 verde)
  • 200 g brânză tare de oaie sau de vacă
  • 2 lingurite condimente

Mod de preparare:

sau la foc potrivit, în caz că ai un cuptor obişnuit. Separi ouăle, iar untul îl freci cu 2 linguriţe condimente. Adaugi câte un gălbenuş, amesteci bine, cerni făina şi pregăteşti praful de copt. Peste crema de unt adaugi în ploaie făina şi albuşurile bătu­te spumă.

Amesteci uşor şi încorporezi treptat cu ardeii tăiaţi bucăţi potrivite, cu brânza tăiată cubuleţe, cu măslinele şi cu albuşurile fierte tăiate felii. După ce ai încorporat toate ingredientele, torni compoziţia în tavă şi o dai la cuptor, la o temperatură redusă, pentru circa 60 de minute.

După ce s-a copt, scoţi tava din cuptor şi o laşi la rece. După ce s-a răcit, tai felii. Serveşti aperitivul alături de o salată.

Aperitiv cu legume si salata

Aperitiv cu legume si salata

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.