Aperitiv cu legume (varianta)
PrinteazaO reteta delicioasa de aperitiv cu: cartofi, faina, parmezan, praf de copt, oua, lapte dulce, iaurt, castraveti verzi, usturoi, branza de capra, sare, piper, marar.
- 500 g cartofi
- 100 g făină
- 100 g parmezan
- un pliculeţ praf de copt
- două ouă
- 60 ml lapte dulce
- 200 ml iaurt
- doi castraveţi verzi
- doi căţei de usturoi
- 300 g brânză de capră
- sare
- piper
- mărar
Mod de preparare:
Cartofii se curăţă de coajă, se spală, se dau prin răzătoarea cu ochiuri mici şi se pun într-o strecurătoare.
Se presează cu o lingură ca să elimine sucul, apoi se pun într-un castron împreună cu făina. Se presară parmezanul ras şi praful de copt, se adaugă laptele dulce rece şi ouăle.
Se condimentează şi se mixează totul bine, ca să se încorporeze toate ingredientele. Se încinge o formă de gofre, se toarnă aluat şi se coace. Se procedează la fel cu restul aluatului, se aşază gofrele pe un grătar de bucătărie şi se lasă să se răcească.
Iaurtul se amestecă împreună cu usturoiul curăţat de foi şi pisat, şi cu castraveţii daţi prin răzătoarea cu ochiuri mici şi scurşi de suc. Se presară mărar tocat, sare şi piper după gust.
Aperitiv cu legume
Pofta buna!