Aperitiv cu mozzarella si prune
Printeaza
- 350 g făină de secară
- 150 g făină de grîu
- 120 g seminţe de floarea-soarelui
- 500 g seminţe de susan
- 50 g seminţe de in
- 300 ml apă
- 25 g drojdie
- sare
- zahăr brun
- ulei
- 400 g mozzarella
- salată rucola
- prune
- pesto de busuioc
Mod de preparare:
Intr-un vas mai mare se amestecă făina de secară cu făina de grîu, seminţele de floarea-soarelui, seminţele de in şi cele de susan. Intr-un ibric se pun drojdia, apa călduţă, sarea şi o lingură de zahăr brun.
Se amestecă, se lasă la dospit timp de zece minute, apoi se toarnă peste ingredientele din vas, împreună cu două linguri de ulei de măsline. Se frămîntă, se acoperă cu un şervet de bucătărie şi se lasă la crescut timp de 30 de minute la loc cald.
Se pune aluatul într-o formă de cozonac presărată cu făină, se acoperă cu un şervet şi se mai lasă să crească zece minute. Se presară puţină făină, se introduce tava în cuptor şi se coace 30 de minute la foc potrivit.
Se scoate din tavă, se lasă să se răcească şi se taie felii. Se serveşte cu mozzarella, salată rucola şi felii de prune. Feliile de mozzarella se pot presăra cu pesto de busuioc.
Poftă bună!