Aperitiv cu pateu de peşte
PrinteazaAperitiv cu pateu de peşte
- 1/2 kg păstrăv
- 100 g unt
- sare
- piper
- foi de dafin
Mod de preparare:
Pentru floricele faci un aluat de clătite fără zahăr, dar puţin mai gros, ca la clătite. îţi trebuie şi o formă specială pe care întâi o laşi să se încălzească în ulei şi apoi fierbinte o bag în aluatul de clătite (fără să scufunzi) şi apoi imediat în ulei încins.
Pateul de peşte îl faci aşa:
Prăjeşti câteva minute peştele în ulei ca să-i poţi scoate pieliţa, apoi îi scoţi oasele şi treci carnea prin maşina de tocat sau o mărunţeşti cu mixerul. Carnea astfel tocata o amesteci cu unt si potrivesti de sare si piper.
Cu acest pateu umpli floricele din aluat de clatite.
Poftă bună!
Imi place aperitivul asta
O sa incerc si eu pateul de peste 🙂