Aperitiv cu rosii uscate, ricotta si busuioc
PrinteazaAperitiv cu rosii uscate, ricotta si busuioc din: oua, ricotta, urda, faina, roşii uscate conservate în ulei, zeamă şi coajă de lămâie, piper, pătrunjel verde sau frunze de busuioc, ulei de măsline, muştar dulce, busuioc uscat şi pesmet.
Ingrediente:
- 4 albuşuri
- 750 g ricotta sau urdă
- 2 linguri făină
- 60 g roşii uscate conservate în ulei
- câte 1/2 linguriţă zeamă şi coajă rasă de lămâie
- 1 gălbenuş
- 1 praf de piper
- 1 legătură pătrunjel verde sau frunze de busuioc
- 1 lingură ulei de măsline
- câte 1 linguriţă muştar dulce, busuioc uscat şi pesmet
Mod de preparare:
Baţi albuşurile spumă tare împreună cu zeama şi coaja de lămâie. Mixezi brânza cu făina şi 1/2 din albuşuri, apoi încorporezi uşor restul de spumă.
Ungi cu ulei o formă termorezistentă, cu diametrul de 20 cm şi o tapetezi cu pesmet. Torni 1/2 din compoziţie, aşezi roşiile presărate cu piper şi busuioc, apoi acoperi cu restul de compoziţie.
Mixezi coaja de lămâie cu muştarul, gălbenuşul şi verdeaţa tocată. Ungi tortul cu pasta.
Acoperi vasul cu folie de aluminiu şi coci 20 de minute, la foc mediu, îl scoţi din formă după ce s-a răcit complet. Prepară-l de seara şi păstrează-l la rece. Consumă-l cu salată.
Aperitiv cu rosii uscate, ricotta si busuioc
Pofta buna!