Aperitiv cu rosii uscate, ricotta si busuioc

Printeaza

Aperitiv cu rosii uscate, ricotta si busuioc din: oua, ricotta, urda, faina, roşii uscate conservate în ulei, zeamă şi coajă de lămâie, piper, pătrunjel verde sau frunze de busuioc, ulei de măsline, muştar dulce, busuioc uscat şi pesmet.

Aperitiv_cu_rosii_uscate_ricotta_si_busuioc

Ingrediente:

  • 4 albuşuri
  • 750 g ricotta sau urdă
  • 2 linguri făină
  • 60 g roşii uscate conservate în ulei
  • câte 1/2 linguriţă zeamă şi coajă rasă de lămâie
  • 1 gălbenuş
  • 1 praf de piper
  • 1 legătură pătrunjel verde sau frunze de busuioc
  • 1 lingură ulei de măsline
  • câte 1 linguriţă muştar dulce, busuioc uscat şi pesmet

Mod de preparare:

Baţi albuşurile spumă tare împreună cu zeama şi coaja de lămâie. Mixezi brânza cu făina şi 1/2 din albuşuri, apoi încorporezi uşor restul de spumă.

Ungi cu ulei o formă termorezistentă, cu diametrul de 20 cm şi o tapetezi cu pesmet. Torni 1/2 din compoziţie, aşezi roşiile presărate cu piper şi busu­ioc, apoi acoperi cu restul de compoziţie.

Mixezi coaja de lămâie cu muştarul, gălbenuşul şi verdeaţa tocată. Ungi tor­tul cu pasta.

Acoperi vasul cu folie de aluminiu şi coci 20 de minute, la foc mediu, îl scoţi din formă după ce s-a răcit complet. Prepară-l de seara şi păstrează-l la rece. Consumă-l cu salată.

Aperitiv cu rosii uscate, ricotta si busuioc

Aperitiv_cu_rosii_uscate_ricotta_si_busuioc

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.