Aperitiv cu telemea, ceapa si rosii
PrinteazaAperitiv cu telemea, ceapa si rosii din: rosii, ceapa rosie, lamaie, telemea de oaie, pesmet, faina, cimbru verde, ou, untdelemn, sare, piper.
- 2 rosii mari
- 1 ceapa rosie
- 1/2 lamaie
- 200 g telemea tare, de oaie
- 2 linguri pesmet
- 2 linguri faina
- 2 fire de cimbru verde
- 1 ou mare
- 3 linguri untdelemn
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tai trânza în felii groase de 2-3 cm, apoi în cuburi mari. Toci fin 1/2 din cimbru şi îl amesteci împreună cu pesmetul, într-un bol. în alt bol, baţi oul. Treci cuburile de brânză prin făină, apoi prin ou bătut şi prin pesmetul aromat.
Le prăjeşti în uleiul încins într-o tigaie cu diametru mic, întorcându-le pe toate părţile, ca să se rumenească uniform. Pentru a da o aromă plăcută uleiului şi mai puternică brânzei pane, pui în tigaie firele de cimbru rămase.
Speli şi cureţi roşiile şi ceapa. Le tai în rondele subţiri şi le presari cu sare şi piper după gust. Aşezi pe un platou rondele de roşii, apoi ceapă şi bucăţi de brânză. Serveşti aperitivul stropit cu zeamă de lămâie, alături de baghetă sau lipie coaptă pe vatră.
Aperitiv cu telemea, ceapa si rosii
Pofta buna!