Aperitiv cu varza kale 

Printeaza

Aperitiv cu varza kale din: ciuperci, unt, usturoi, varza kale, ou, otet, paine.

Ingrediente:Aperitiv cu varza kale

  • 100 g ciuperci mixte
  • 30 g unt
  • 1 căţel de usturoi
  • varză kale
  • 1 ou
  • câţiva stropi de oţet
  • 1-2 felii de pâine

 

Mod de preparare:

Spală şi taie ciupercile în aşa fel încât să ajungă la aceeaşi dimensiune. Topeşte 15 g unt într-o tigaie, adaugă ciupercile şi căleşte-le 2-3 minute, la foc mediu.

Adaugă usturoiul şi varza. Asezonează şi toarnă 1 lingură cu apă, dacă este necesar. Lasă pe foc până când varza s-a înmuiat, între timp, fierbe oul.

Pune pe foc un ibric cu apă, adaugă oţetul şi amestecă puţin. Sparge oul în centru şi lasă-l să fiarbă 3-4 minute, până când albuşul s-a întărit, dar gălbenuşul a rămas moale.

Prăjeşte pâinea şi pune-o pe o farfurie, încorporează untul rămas în compoziţia de ciuperci. Pune acest amestec pe pâine, apoi aşază deasupra oul. Presară puţin piper şi sare.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.