Aperitiv cu varza kale
PrinteazaAperitiv cu varza kale din: ciuperci, unt, usturoi, varza kale, ou, otet, paine.
- 100 g ciuperci mixte
- 30 g unt
- 1 căţel de usturoi
- varză kale
- 1 ou
- câţiva stropi de oţet
- 1-2 felii de pâine
Mod de preparare:
Spală şi taie ciupercile în aşa fel încât să ajungă la aceeaşi dimensiune. Topeşte 15 g unt într-o tigaie, adaugă ciupercile şi căleşte-le 2-3 minute, la foc mediu.
Adaugă usturoiul şi varza. Asezonează şi toarnă 1 lingură cu apă, dacă este necesar. Lasă pe foc până când varza s-a înmuiat, între timp, fierbe oul.
Pune pe foc un ibric cu apă, adaugă oţetul şi amestecă puţin. Sparge oul în centru şi lasă-l să fiarbă 3-4 minute, până când albuşul s-a întărit, dar gălbenuşul a rămas moale.
Prăjeşte pâinea şi pune-o pe o farfurie, încorporează untul rămas în compoziţia de ciuperci. Pune acest amestec pe pâine, apoi aşază deasupra oul. Presară puţin piper şi sare.
Pofta buna!