Aperitiv de salau, somn sau cod
PrinteazaAperitiv de salau, somn sau cod
- l kg peşte (file)
- 300g morcovi
- 150g ceapă
- 300g mazăre
- 300g arpagic
- 100g măsline
- 300g castraveţi acri
- 200ml ulei de măsline
- 60g bulion
- 100ml vin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se taie peştele în bucăţi (30g), care se prăjesc într-o tigaie cu ulei bine încins numai atât cât să se strângă peştele şi să capete o culoare aurie.
In uleiul în care s-a prăjit peştele se pun morcovii tăiaţi în cuburi mici, care, de asemenea, se prăjesc puţin, apoi se prăjeşte ceapa tăiată subţire până capătă o culoare aurie şi se stinge cu bulion, vin şi se completează cu apă.
Separat, se înăbuşă castraveciorii acri tăiaţi în rondele. De asemenea, se fierb separat măslinele. Apoi toate se toarnă într-o tavă, se adaugă mazărea fiartă, piperul, sarea după gust.
Peste acestea se aşază peştele şi se introduce tava la cuptor, unde se ţine până se rumeneşte deasupra.
Pofta buna!