Aperitiv delicat din cascaval si trufe
PrinteazaAperitiv delicat din cascaval si trufe din: cascaval, trufe albe, lamaie, ulei de masline, sare si piper.
- 250-300 g caşcaval
- 2 trufe albe de mărimea unui ou de porumbel
- 1 lămâie mică
- 2-3 linguri cu ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi cu atenţie trufele, folosindu-vă de o periuţă specială şi de un şervet foarte curat. Tăiaţi-le apoi în felii subţiri şi jumătate dintre acestea, puneţi-le într-o tavă unsă cu unt.
Pudraţi uşor feliile de trufe cu puţină sare şi piper după gust. Acoperiţi-le cu jumătate din caşcavalul tăiat felii foarte fine şi subţiri. Stropiţi-le cu puţin ulei.
Repetaţi aceeaşi operaţie de la primul strat apoi daţi tava în cuptorul fierbinte pentru 10-15 minute.
Când scoateţi tava din cuptor stropiţi preparatul cu zeamă de lămâie. Serviţi-l cât este încă fierbinte.
Pofta buna!