Aperitiv din branza de vaci

Printeaza

Aperitiv din branza de vaci din: branza de vaci, smantana, chimen, ceapa.

Ingrediente:Aperitiv din branza de vaci

  • 1/2 kg brînză de vaci
  • 150 g smîntînă proaspătă groasă
  • chimen
  • ceapă

 

Mod de preparare:

Brînza se freacă bine cu dosul furculiţei, pe marginea farfuriei, ca să se mărunţească, amestecîndu-se apoi cu smîntîna. Smîntîna se poate înlocui cu maioneză.

Pentru gust şi aromă, se pot adăuga 1-2 linguriţe cu ceapă rasă fin sau numai cozi de ceapă verde tăiate marunt şi frunze de mărar sau pătrunjel, tăiate marunt.

Se aranjează pe platou, ornată cu felii de roşii, ardei graşi, ridichi roşii de lună.

În brînza preparată cu smîntînă se pot adăuga o linguriţă de chimen, pisat bine cu piuliţa sau măcinat prin maşina de piper, şi un vîrf de linguriţă de boia dulce sau 1/2 linguriţă cu pasta de ardei.

Din acest preparat se pot face şi sandvişuri.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.