Catina (Hippophae rhamnoides) este o planta perena cunoscuta pentru fructele sale portocalii sau galbene, bogate in nutrienti si cu beneficii remarcabile pentru sanatate. Fructele de catina sunt cunoscute pentru proprietatile lor nutritive si medicinale si sunt folosite in numeroase culturi din intreaga lume. Acestea sunt adesea utilizate […]
Aperitiv din fasole si castraveti
PrinteazaAperitiv din fasole si castraveti din: fasole, cartof, castraveti acri, mustar, nuca, otet, ulei, masline.
Ingrediente:
- 300 g fasole boabe măruntă
- 1 cartof mare
- 300 g castraveţi acri în oţet
- 2 linguri muştar
- 2 linguri nucă măcinată
- 1 lingură oţet balsamic
- 300 ml ulei
- măsline pentru decor
Mod de preparare:
fierbe fasolea în a treia apă împreună cu cartoful până se fărâmă bine. Se trec prin mixer împreună cu puţină supă.
separă de coji printr-o sită mare, se freacă împreună cu ulei, muştar, sare, piper, până devine o pastă fină. Se taie cubuleţe fine castravetele, se storc de zeamă, se amestecă în compoziţie cu nucile.
Pentru un preparat mai acru se poate adăuga o lingură de oţet balsamic. Se ornează cu maioneză sau măsline.
Aperitiv din fasole si castraveti
Pofta buna!
Fursecuri Linzer cu Nuci și Mure: Rețeta Delicioasă
din: nuci, unt, zahar pudra, coaja de lamaie, ou, extract de vanilie, praf de copt, sare, gem de mure. Fursecurile Linzer sunt o delicatesă îndrăgită pentru sărbători și evenimente speciale. Această rețetă adaugă o notă de savoare inovatoare cu nuci crocante și mure dulci, oferind o experiență […]
Aperitivul asta e bun pe paine prajita, paine facuta felii mici si prajita