Oua Umplute cu Bacon și Castraveți Murați – Aperitiv Savuros din: oua, bacon, castraveti murati, maioneza, mustar, sare, piper, frunze de patrunjel. Ingrediente: 6 ouă fierte tari 3 felii de bacon crocant, mărunțit 3 castraveți murați, mărunt tăiați 2 linguri de maioneză 1 lingură de muștar Sare și piper, după gust Frunze de pătrunjel […]
Aperitiv cu dovlecel, oua si cascaval
PrinteazaAperitiv cu dovlecel, oua si cascaval din: dovlecei, unt, oua, faina, cascaval, lapte, sare.
Ingrediente:
- 1 kg dovlecei
- 100 g unt
- 6 ouă
- 100 g făină
- 100 g caşcaval ras
- 250 ml lapte
- 1 praf sare
Mod de preparare:
Pui la fiert în apă cu sare dovleceii curăţaţi de coajă, seminţe şi tăiaţi cubuleţe. li scoţi, îi treci sub jet de apă rece şi îi laşi la scurs.
Amesteci făina cu laptele, având grijă să nu se formeze cocoloaşe, apoi pui vasul la foc mic amestecând continuu ca să nu se lipească, până când dă în fiert şi dai deoparte.
Pui 75 g de unt şi amesteci să se topească. Restul de unt îl topeşti şi îl păstrezi.
Separi albuşurile de gălbenuşuri, pui gălbenuşurile unul câte unul în sos, iar albuşurile le baţi spumă şi le încorporezi uşor şi pe ele.
Adaugi, pe rând, dovleceii bine scurşi şi jumătate din caşcavalul ras. Ungi cu puţin unt tava şi torni mai mult de jumătate, apoi presari restul de caşcaval şi stropeşti cu untul topit.
Dai la cuptorul încins şi ţii până când se umflă şi se rumeneşte.
Aperitiv cu dovlecel, oua si cascaval
Platou de Aperitive cu Fructe de Mare
Platou de Aperitive cu Fructe de Mare din: midii, creveti, fructe de mare, fructe uscate, nuci, lamaie, busuioc, ulei de masline, sare, piper. Pentru o ocazie specială sau pentru a impresiona invitații la următoarea petrecere, un platou gourmet de aperitive poate fi alegerea perfectă. Ingrediente (pentru platoul de aperitive): 100g midii, gătite și curățate 100g […]
Pofta buna!