Aperitiv cu ficat si varză de Bruxelles
PrinteazaAperitiv cu ficat si varză de Bruxelles din: ficat de pui, paste fainoase, oua, varza de bruxelles, oua de prepelita, marar, ceapa, ulei, dovlecei, sare, piper.
- 500 g ficat de pui
- 50 g paste fainoase
- 3 oua
- 200 g varza de Bruxelles
- 3-4 oua de prepelita
- 1 legatura marar
- 1 ceapa mica
- 50 ml ulei
- 2 dovlecei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbi ouăle tari. Cureţi şi speli legumele şi ficatul. Tai mărunt ceapa şi o căleşti 5 minute, în 30 ml ulei încins, amestecând uşor.
Scoţi pe o farfurie ceapa şi, în uleiul rămas, căleşti ficatul până îşi schimbă culoarea, fără să se întărească. După ce s-a răcit, îl tai în cuburi.
Fierbi pastele şi opăreşti 5 minute verzişoarele. Amesteci într-un castron ficatul, ceapa, mărarul fin tocat, pastele scurse şi ouăle bătute cu sare şi piper după gust.
Tai dovlecelul pe lungime, în felii subţiri. Stropeşti feliile cu uleiul rămas şi tapetezi cu ele 2 forme termorezistente mici.
In fiecare vas, aşezi câte 4 straturi: ficat, paste, verzişoare scurse, în mijloc pui un ou de prepeliţă curăţat şi din nou un strat de ficat.
Acoperi cu dovlecei şi coci aperitivul 20 minute, la foc mediu, în cuptorul cald.
Aperitiv cu ficat si varză de Bruxelles
Pofta buna!