Castraveti murati in otet din: otet, zahar, sare, piper boabe, foi de dafin, coriandru, apa. Ingrediente: 2 l otet 400 g zahar 150 g sare 25 g piper boabe 25 g foi de dafin 15 g coriandru 3 l apa. Mod de preparare: Se fierbe apa si cind a dat in fiert, se adauga […]
Aperitiv cu gogosari, vinete si masline pentru iarna
PrinteazaAperitiv cu gogosari, vinete si masline pentru iarna din: vinete, gogosari, otet, zahar, masline, usturoi, suc de rosii, ulei, dafin, piper boabe, sare.
Ingrediente:
- 3 kg vinete
- 2 kg gogoşari
- 500ml oţet
- 2-3 linguri zahăr
- 1/2 kg măsline
- 1 căpăţână usturoi
- 1,5 l suc de roşii
- 100 ml ulei
- foi dafin
- piper boabe
- sare, după gust
Mod de preparare:
Cureţi vinetele în fâşii, le tai rondele cam de 1 cm grosime, le sărezi şi le laşi câteva minute.
Intre timp, gogoşarii spălaţi îi tai fâşii nu foarte mici, apoi fâşiile le opăreşti în apă cu oţet, după gust.
Sucul de roşii îl pui la fiert, la care adaugi zahăr, sare, foi de dafin după gust.
Rondelele de vinete le prăjeşti puţin în ulei, până devin aurii şi le laşi la scurs.
In borcane pui un rând de vinete, unul de gogoşari şi printre ele pui căţei de usturoi tăiaţi mărunt, măsline, apoi torni suc de roşii.
Intotdeauna, ultimul strat în borcan să fie o bucată de vânătă.
Sterilizezi borcanele prin fierbere la bain-marie 20-30 de minute.
Aperitivul cu gogoşari, vinete şi măsline este un fel de mâncare pe care îl puteţi ţine mult timp la borcan.
Pofta buna!
Castraveti bulgaresti in otet din: castraveti, otet, apa, ceapa, piper, boabe de mustar, sare. Ingrediente: 3 kg castraveti 1 l otet 4 l apa 1 ceapa piper boabe de mustar 5 linguri sare. Mod de preparare: Se amesteca otetul, apa, si sarea si se adauga o ceapa taiata lamele subtiri, piper si boabe […]
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/aperitiv-gogosari-vinete-masline-pentru-iarna html