Aperitiv cu langusta si sos de vin alb
PrinteazaAperitiv cu langusta si sos de vin alb din: languste, ceapă-ciorască (în lipsă, cepe unici proaspete), pătrunjel, usturoi, seminţe de coconar, ulei de măsline, vin alb, sardea, piper-roşu, suc de lamaie.
- 2 languste
Pentru sos:
- 1 legătură mică de ceapă-ciorască (în lipsă, cepe unici proaspete)
- 1 legătură mică de pătrunjel
- 3 căţei de usturoi
- 100 g seminţe de coconar
- ulei de măsline
- 1 pahar de vin alb
- 2 fileuri de sardea
- 1 praf de piper-roşu
- sucul de la 1 lămâie
Mod de preparare:
Se pregăteşte mai întâi sosul din zarzavaturi şi crevefe. Se toacă ceapa şi câteva fire de pătrunjel, se pisează seminţele de coconar şi se amestecă cu această tocătură, se curăţă şi se strivesc căţeii de usturoi şi se pune totul în tigaie.
Se toarnă uleiul de măsline şi se aprinde focul. Se scoate usturoiul imediat ce începe să se rumenească. Se curăţă crevetele şi se fac sote cu zarzavaturile şi seminţele-de coconar.
Se toarnă vinul alb, se face focul mic, se asezonează cu fileurile de sardea strivite şi cu piperul.
Se ia de pe foc şi se toarnă sucul de lămâie. Se taie langustele în două pe lungime, se unge fiecare parte cu sos şi se frig pe jarul acoperit cu cenuşă.
După ce langustele sunt fripte, se aşază pe un platou, se presară cu pătrunjel şi se servesc cu restul de sos.
Pofta buna!