Aperitiv cu langusta si sos de vin alb

Printeaza

Aperitiv cu langusta si sos de vin alb din: languste, ceapă-ciorască (în lipsă, cepe unici proaspete), pătrunjel, usturoi, seminţe de coconar, ulei de măsline, vin alb, sardea, piper-roşu, suc de lamaie.

Ingrediente:Aperitiv cu langusta si sos de vin alb

  • 2 languste

Pentru sos:

  • 1 legătură mică de ceapă-ciorască (în lipsă, cepe unici proaspete)
  • 1 legătură mică de pătrunjel
  • 3 căţei de usturoi
  • 100 g seminţe de coconar
  • ulei de măsline
  • 1 pahar de vin alb
  • 2 fileuri de sardea
  • 1 praf de piper-roşu
  • sucul de la 1 lămâie

Mod de preparare:

Se pregăteşte mai întâi sosul din zarzavaturi şi crevefe. Se toacă ceapa şi câteva fire de pătrunjel, se pisează seminţele de coconar şi se amestecă cu această tocătură, se curăţă şi se strivesc căţeii de usturoi şi se pune totul în tigaie.

Se toarnă uleiul de măsline şi se aprinde focul. Se scoate usturoiul imediat ce începe să se rumenească. Se curăţă crevetele şi se fac sote cu zarzavaturile şi seminţele-de coconar.

Se toarnă vinul alb, se face focul mic, se asezonează cu fileurile de sardea strivite şi cu piperul.

Se ia de pe foc şi se toarnă sucul de lămâie. Se taie langustele în două pe lungime, se unge fiecare parte cu sos şi se frig pe jarul acoperit cu cenuşă.

După ce langustele sunt fripte, se aşază pe un platou, se presară cu pătrun­jel şi se servesc cu restul de sos.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.