Aperitiv cu legume asortate

Printeaza

Aperitiv cu legume asortate din: faina, apa, unt, ou, praf de copt, sare, praz, morcov, broccoli, ardei gras, masline, cascaval, unt.

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 500 g făină
  • 150 ml apă
  • 125 g unt
  • 1 ou
  • 1 pliculeţ praf de copt
  • 1 praf de sare

Pentru umplutură:

  • 1 fir de praz (partea albă)
  • 1 morcov mare
  • 1 broccoli mic
  • 1 ardei gras roşu
  • 5-6 măsline negre fără sâmburi
  • 150 g caşcaval
  • 1 lingură unt
  • 2 linguri smântână
  • sare
  • piper
  • 1 praf de nucşoară

 

Mod de preparare Aperitiv cu legume asortate:

Se mixează ingredientele menţionate pentru aluat şi se frământă apoi cu mâna, până se obţine un aluat omogen şi elastic.

Se lasă să se odihnească 30 de minute la rece.

Intre timp, se taie prazul rondele subţiri, morcovul felii, ardeiul cuburi, iar broccoli se opăreşte trei minute, se strecoară şi se desface bucheţele.

Se călesc uşor legumele în untul încins şi, după răcire, se condimentează cu sare, piper, nucşoară, după gust, se adaugă măslinele felia te şi se amestecă totul cu smântână.

Se întinde 3/4 din aluat în foaie, se tapeteazâ cu ea interiorul unei forme rotunde, cu tot cu pereţii laterali, se presară caşcavalul şi se toarnă legumele pregătite pentru umplutură.

Se acoperă cu altă foaie subţire făcută din aluatul rămas, se înţeapă în câteva locuri şi se introduce în cuptorul bine încins pentru circa 40-50 de minute.

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Aperitiv simplu cu legume

Aperitiv simplu cu legume

Aperitiv simplu cu legume din: ardei, usturoi, ulei, otet, mozzarella, sare, patrunjel. Ingrediente: 1 ardei roşu 1 ardei verde 1 ardei galben sare 1 lingură usturoi pisat fin 1 linguriţă oţet aromat mozzarella 2 linguri ulei de măsline 1 lingură pătrun­jel verde tocat   Mod de preparare: Coaceţi 1 ardei roşu, 1 ardei verde, 1 […]

Aperitive cu legume si parmezan

Aperitive cu legume si parmezan

Aperitive cu legume si parmezan din: cartofi, faina, parmezan, praf de copt, oua, lapte, iaurt, castraveti, usturoi, branza de capra, sare, piper, marar. Ingrediente: 500 g cartofi 100 g făină 100 g parmezan 1 pliculeţ praf de copt 2 ouă 60 ml lapte dulce 200 ml iaurt 2 castraveţi 2 căţei de ustu­roi 300 g […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.