Mix de aperitive din: pepene halben, salam, ardei iute, oua fierte, ciuperci marinate, ton, ulei de masline, sardine, anghinare marinate. Ingrediente: Felii de pepene galben Salam, dupa preferinta Ardei iuti murati Oua fierte taiate in jumatati Ciuperci marinate Masline negre si verzi Ton stropit cu ulei de masline Sardine Anghinare marinate Mod de servire: […]
Aperitiv cu masline si rosii
PrinteazaAperitiv cu masline si rosii din: faina, malai, ulei, rosie, cimbru, oregano, zahar, masline, piper, lapte, sare, portocala, patrunjel, praf de copt, seminte.
Ingrediente:
- 250 g făină
- 250 g mălai
- 1/2 ceaşcă ulei de măsline
- 1 roşie
- 1/2 linguriţă cimbru uscat
- 1/2 linguriţă oregano uscat
- 1/2 linguriţă zahăr
- 1 praf de piper
- 20-30 măsline
- 1 legătură pătrunjel verde
- 1 portocală
- 300 ml lapte
- 1/2 linguriţă de sare
- 1 ou
- 1 plic praf de copt
- 2-3 linguri seminţe de susan
Mod de preparare:
Intr-un castron, mixezi uleiul de măsline, zeama de portocale, plantele aromatice, sarea, piperul şi zahărul.
Separat amesteci făina cu mălaiul şi praful de copt. încorporezi uleiul în amestecul de prafuri, apoi adaugi ouăle şi laptele şi omogenizezi. Vei obţine un aluat asemănător celui pentru chec.
Decojeşti roşia. Cureţi măslinele de sâmburi. Mărunţeşti roşia şi măslinele. Incorporezi în aluat şi aceste două ingrediente.
Ungi cu ulei o tavă sau un vas termorezistent. Torni aluatul, presari seminţe de susan şi coci aperitivul 50 de minute, la foc mediu.
Porţionezi aperitivul după ce s-a răcit în tavă. Poţi să îl consumi alături de brânză şi smântână.
Aperitiv cu masline si rosii
Pofta buna!
Pofta buna!