Aperitiv cu mere si telina
PrinteazaAperitiv cu mere si telina din: mere, telina, lamaie, mozzarella, salata verde, otet de mere, sare, piper, maioneza, seminte de susan, masline, marar, patrunjel.
- 1 kg mere acrişoare
- 2 ţeline de dimensiune mijlocie
- 1 lămâie
- 1300 g mozzarella
- câteva foi de salată verde
- 150 ml oţet de mere
- sare
- piper alb măcinat
- 200 g maioneză light
- 1 lingură seminţe de susan
- rondele de măsline pentru decor
- câteva fire de mărar sau pătrunjel pentru ornat
Mod de preparare:
Speli frunzele de salată şi le usuci cu un şervet de bucătărie. Le vei folosi pentru a decora platoul sau pentru a aşeza porţiile de salată pe frunze.
Decojeşti merele, le îndepărtezi casetele cu seminţe şi tai felii subţiri. Cureţi rădăcinile de ţelină, le speli şi le tai julien sau le dai pe răzătoarea mare.
Stropeşti merele şi ţelina cu zeamă de lămâie, întrucât aceste ingrediente oxidează uşor, schimbându-şi culoarea.
Pui într-un castron ţelina, merele şi mozzarella dată pe răzătoarea mare, le presari cu sare şi piper şi le stropeşti cu oţetul de mere.
Amesteci maioneza cu susanul, ţelina, merele şi mozzarella. Laşi puţin castronul la rece, până se întrepătrund aromele.
Pentru decor, poţi să mai presari puţin susan şi rondele de măsline. Serveşti preparatul ca aperitiv sau ca salată.
Aperitiv cu mere si telina
Pofta buna!