Aperitiv: Oua in aspic cu sunca

Printeaza

Oua in aspic cu sunca din: oua, ceapa, sunca, ardei, broccoli, legume, maioneza, gelatina, otet, sare, salata.

Ingrediente:Oua in aspic cu sunca

  • 5 ouă fierte tari
  • 1 ceapă
  • 200 g şuncă
  • un ardei gras roşu
  • 100 g broccoli
  • 250 g legume congelate (mazăre, morcov, porumb)
  • 250 g maioneză
  • gelatină
  • 2 linguri oţet
  • sare
  • salată

 

Mod de preparare:

Curăţă ouăle de coajă. Mărunţeşte 4 ouă, şunca, ardeiul şi ceapa. Rupe broccoli în bucheţele şi fierbe-le 3 minute, apoi răceşte-le sub jet de apă.

Amestecă toate legumele cu şunca şi maioneza. Clocoteşte 300 ml apă cu o lingură de condimente uscate. Ia de pe foc, dizolvă gelatina şi amestecă bine. Adaugă oţet după gust.

Când începe să se închege, toarnă gelatina peste legumele puse într-o formă, condimentează cu sare şi piper şi adaugă şi cele două ouă întregi.

Pune aspicul la rece 8 ore.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.