Aperitiv: Oua in aspic cu sunca
PrinteazaOua in aspic cu sunca din: oua, ceapa, sunca, ardei, broccoli, legume, maioneza, gelatina, otet, sare, salata.
- 5 ouă fierte tari
- 1 ceapă
- 200 g şuncă
- un ardei gras roşu
- 100 g broccoli
- 250 g legume congelate (mazăre, morcov, porumb)
- 250 g maioneză
- gelatină
- 2 linguri oţet
- sare
- salată
Mod de preparare:
Curăţă ouăle de coajă. Mărunţeşte 4 ouă, şunca, ardeiul şi ceapa. Rupe broccoli în bucheţele şi fierbe-le 3 minute, apoi răceşte-le sub jet de apă.
Amestecă toate legumele cu şunca şi maioneza. Clocoteşte 300 ml apă cu o lingură de condimente uscate. Ia de pe foc, dizolvă gelatina şi amestecă bine. Adaugă oţet după gust.
Când începe să se închege, toarnă gelatina peste legumele puse într-o formă, condimentează cu sare şi piper şi adaugă şi cele două ouă întregi.
Pune aspicul la rece 8 ore.
Pofta buna!