Aperitiv cu paine
PrinteazaAperitiv cu paine din: drojdie, zahar, faina, lapte, sare, ulei, maioneza, branza de vaci, mustar, sare, piper, hering, ceapa, castraveciori murati, oua si marar verde.
Ingrediente:
pentru paine:
- 30 g drojdie
- 1 lingurita zahar
- 500 g faina
- 250 ml lapte
- 1 varf cutit de sare
- 3 linguri ulei
pentru umplutura si decor:
- 250 g maioneza
- 200 g branza de vaci
- 2 linguri mustar
- sare
- piper
- 250 g hering sarat
- 1 ceapa mica
- 3 castraveciori murati
- 6 oua fierte tari
- 3 linguri marar tocat verde
pentru decor:
- rosii cherry
- 2 oua
- marar verde
Mod de preparare:
Se amestecă drojdia cu zahărul, o lingură de făină, puţin lapte călduţ şi se lasă să crească.
Se cerne făina cu sarea, se adaugă laptele, uleiul şi drojdia crescută. Se frământă un aluat potrivit de tare şi se lasă să crească.
Se modelează aluatul şi se aşază într-o formă rotundă de 26 cm unsă cu unt.
Se lasă să crească 20 de minute, după care se coace în cuptorul preîncălzit pentru 45-50 de minute. Se lasă să se răcească.
Se amestecă brânza de vaci cu maioneza şi cu muştarul. Se condimentează cu sare şi piper, după gust.
Se pune heringul afumat tocat în 1/3 din amestec împreună cu ceapa tocată, în a doua treime se pun castraveţii muraţi tocaţi mărunt. Ultima parte de compoziţie rămâne simplă.
Se taie pâinea în trei pe orizontală.
Se întinde pe partea de jos umplutura de hering, se acoperă cu pâine, se pune umplutura de castraveţi, ouăle fierte tari tăiate sferturi şi mărarul tocat.
Se acoperă cu partea de sus a pâinii şi se dă la rece peste noapte.
Inainte de servire, se unge cu umplutura simplă rămasă şi se decorează, după imaginatie, cu oua fierte, rosii cherry si marar.
Aperitiv cu paine
Pofta buna!
Incoming search terms:
- tort aperitiv cu paine toast