Aperitiv: Peste afumat cu andive
PrinteazaPeste afumat cu andive din: peste afumat, faina, unt, drojdie, oua, lapte, andive, lamai, sare, piper, unt.
- 4 fileuri peşte afumat
- 300 g făină
- 120 g unt
- 10 g drojdie
- 3 ouă
- 3 linguri de lapte dulce
- o linguriţă de cimbru uscat
- 2 andive
- 2 lămâi
- sare
- piper
- unt pentru tavă
Mod de preparare:
Untul se topeşte, se răceşte şi se pune într-un castron. Se amestecă bine cu două ouă, drojdia dizolvată în laptele călduţ, cimbrul uscat, sarea şi piperul după gust.
Se adaugă făina, se frământă până când rezultă un aluat potrivit de tare şi se pune într-un castron. Se acoperă cu folie alimentară şi se lasă la crescut timp de 30 de minute la loc mai cald.
Se întinde o foaie din aluat, se decupează cercuri cu o cană, se crestează diferite modele cu un cuţit sau o formă specială şi se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu unt.
Se ung cu ou bătut, se introduc în cuptor şi se coc la foc mediu 20-30 de minute.
Peştele se taie în bucăţi şi se stropeşte cu suc de lămâie.
Andivele se spală, se stropesc cu suc de lămâie şi se pun peste peşte si se servesc.
Pofta buna!