Aperitiv cu peste, marar si smantana
PrinteazaAperitiv cu peste, marar si smantana din: peşte (şalău, somn), brânză dulce, telemea de oi, smântână, unt, maioneză, ceapa, boia dulce, marar, lamaie, telina, oua, nucşoară, ienibahar, sare, piper, foi de dafin.
- 1 kg peşte (şalău, somn)
- 500 g brânză dulce
- 200 g telemea de oi
- 200 g smântână
- 150 g unt
- 200 g maioneză
- 2 cepe
- 1 lingură boia dulce
- 1 legătură mărar
- 1 lămâie
- 1/2 ţelină
- 2 ouă fierte
- nucşoară rasă
- ienibahar măcinat
- sare
- piper
- foi de dafin
Mod de preparare:
Cureţi şi speli legumele şi peştele. Fierbi peştele împreună cu o ceapă, cu ţelina, boabe de piper, foi de dafin, sare şi un pahar de vin alb. După ce s-a fiert bine, desfaci carnea de pe oase.
Dai carnea prin maşina de tocat, o amesteci cu un vârf de cuţit nucşoară, 1 linguriţă ienibahar, sare şi piper după gust. Amesteci cu maioneza şi puţină zeamă de lămâie.
Intre timp, freci brânza dulce cu smântână, untul moale şi telemeaua rasă.
Adaugi 2 linguriţe de ceapă rasă fin şi mărar tooat. Aşezi pe un platou jumătate din pasta de brânză şi pui deasupra jumătate din pasta de peşte.
Repeţi straturile şi decorezi cu maioneză, folosind un poş.
Presari boia dulce şi ornezi cu felii de ou fiert. Serveşti tortul după ce l-ai păstrat la rece 1/2 oră.
Aperitiv cu peste, marar si smantana
Pofta buna!