Aperitiv cu peşte

Printeaza

Aperitiv cu peşte din: faina, cascaval, parmezan, oua, lapte, matias somonizat, vinete marinate, pesmet, sare, piper, salata verde, ardei iute, ulei de masline, lamaie.

 

Ingrediente:

  • 300 g făină
  • 200 g caşcaval
  • 100 g parmezan
  • două ouă
  • două linguri de lapte dulce
  • 300 g matias somonizat în ulei
  • vinete marinate
  • pesmet
  • sare, piper
  • salată verde
  • un ardei iute
  • ulei de măsline
  • lămâie

 

Mod de Preparare:

Parmezanul şi caşcavalul se dau pe răzătoarea cu ochiuri mani.

Se pun într-un castron împreuna cu o jumătate de linguriţă de sare, piper, ouăle şi laptele dulce.

Se amestecă, se adaugă făina şi se frământă până când rezultă un aluat potrivit de tare.

Dacă este nevoie, se mai adaugă făină. Se formează un fitil mai gros, se taie în bucăţi lunguieţe şi se pun pe un platou.

Se trec prin pesmet şi se prăjesc în ulei încins.

Se scot cu o spumieră, se pun pe un şervet absorbant şi se lasă să se răcească.

Vinetele marinate se taie în felii mai groase, iar peştele se taie în bucăţi egale.

Se înfig alternativ în rulourile de caşcaval cu ajutorul unei scobitori, se decorează cu felii de ardei iute şi se servesc cu salată verde şi cu felii de lămâie.

Aperitiv cu peşte

Aperitiv_cu_peste

 

Pofta buna!

 

 

 

2 comentarii

  1. Ion Avranceanu

    Nu prea stiu eu ce inseamna toate ingredientele de aici.

  2. Eu o sa folosesc somon la reteta asta. Nu stiu insa daca gasesc vinete marinate.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.